Producătorii regionali de alimente din nordul Moldovei vor beneficia de suportul Slovaciei în promovarea digitală a agroturismului. Asta pentru că Pro4CE, o compania slovacă specializată în oferirea de consultanță în domeniile agricultură ecologică, turism și investiții în Europa centrală, în parteneriat cu Agenția de Dezvoltare Regională (ADR) Nord, au lansat un proiect în acest sens.

„Proiectul va fi axat pe marketingul online al afacerii de agroturism. Pe parcursul implementării acestuia va fi folosită experiența în sprijinirea dezvoltării turismului și a zonelor rurale din Slovacia. Este al doilea proiect pe care îl implementăm în colaborare cu Pro4CE”, a precizat directorul ADR Nord, Maria Prisacari.

Reprezentantul Pro4CE Erik Heidema susține că proiectul își propune să contribuie la facilitarea pătrunderii pe piață a alimentelor organice din nordul Moldovei prin instrumente digitale.

„Aducerea de produse ecologice locale de înaltă calitate clienților va fi folosită ca instrument pentru dezvoltarea sectorului turistic în regiune. Această abordare sprijină producătorii regionali. Este o perspectivă ecologică și susține economia locală și dezvoltarea regională durabilă”, susține Erik Heidema.

Proiectul își propune să stimuleze afacerile locale cu alimente organice din nordul Moldovei prin deschiderea accesului pe piața online pentru producătorii locali. Prin instrumente și platforme digitale personalizate, cum ar fi o carte de bucate online sau o hartă interactivă, producătorii regionali își vor spori ofertele de aventură gastronomică și rurală.

Pro4CE, care activează din 1993, va primi sprijin financiar din partea Slovak Challenge Fund (SCF) în calitate de candidat de succes în a treia cerere de propuneri. Pro4CE a implementat în nordul țării, în 2021, un proiect pentru promovarea mai multor destinații turistice.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.