R. Moldova va beneficia de resurse financiare sub formă de grant pentru consolidarea securității energetice și rambursarea cheltuielilor pentru achizițiile de energie electrică.

Autoritățile au aprobat inițierea negocierilor și semnarea celui de-al cincisprezecelea Amendament la Acordul de asistență privind obiectivul de dezvoltare dintre Guvernul R. Moldova și Guvernul SUA pentru creștere economică durabilă, ancorată în integrarea europeană.

Amendamentul prevede o alocare suplimentară în valoare de 220 de mil. USD drept contribuție nerambursabilă în cadrul Acordului pentru consolidarea securității energetice a R. Moldova, prin conectarea elementelor-cheie ale sectorului energetic cu sistemele europene.

Amendamentul prevede și stabilirea termenilor și condițiilor privind suportul bugetar nerambursabil în valoare de 76,8 mil. USD ce urmează a fi oferit către USAID de către Banca Mondială. Acest sprijin bugetar va asigura rambursarea cheltuielilor pentru achizițiile de energie electrică de la furnizorii din Ucraina și țările ENTSO-E, pentru perioada septembrie 2022 – martie 2023.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.