Douăzeci de întreprinderi mici și mijlocii din R. Moldova vor beneficia de granturi în valoare a câte 20.000 de dolari fiecare, fiind vorba de o asistență financiară acordată în cadrul unui proiect al PNUD finanțat de Guvernul Japoniei.

Zece companii din domeniul agroalimentar și zece din domeniul non-agroalimentar vor primi asistență financiară pentru a-și îmbunătăți productivitatea, competitivitatea și durabilitatea afacerilor.

Asistența va fi alocată pentru modernizarea vechilor linii de producție, îmbunătățirea proceselor interne și controlul producției, recuperarea căldurii reziduale și generarea eficientă a energiei. De asemenea, fondurile vor fi direcționate pentru modernizarea capacităților de recoltare, producție, depozitare și procesare, cu respectarea standardelor de siguranță alimentară.

Concursul de granturi constă din două loturi care vor fi implementate în perioada iunie 2023-martie 2024.

În cazul primului lor este vorba de un sprijin pentru cel puțin zece IMM-uri care activează în sectorul agroalimentar pentru modernizarea capacităților lor de recoltare, producție, depozitare și procesare, permițându-le să respecte standardele de siguranță alimentară.

De acest primul lot pot beneficia companiile din trei microregiuni-țintă: Coșnița, Criuleni, Pârâta, Doroțcaia și Slobozia-Dușca – raioanele Dubăsari și Criuleni; Nisporeni, Vărzărești, Ciutești, Boldurești, Soltănești, Grozești, Bălăurești și Seliște – raionul Nisporeni; Cimișlia, Sadaclia, Ciucur Mingir, Cenac, Valea Perjei, Hîrtop și Mihailovca – raioanele Cimișlia și Basarabeasca.

De al doilea lot vor avea parte de sprijin cel puțin 10 IMM-uri care lucrează în sectoare non-agricole din două regiuni-cheie Cahul și Ungheni, care găzduiesc un număr mare de refugiați. Banii vor fi oferiți pentru reducerea impactului asupra mediului și pentru îmbunătățirea eficienței și competitivității.

Condițiile concursului şi ghidul cu toate detaliile despre procesul de depunere a dosarului pot fi accesate aici. Dosarele vor fi depuse până la 6 iunie 2023, ora 23:00 (GMT+3:00).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.