Timp de o lună, în perioada 15 mai – 15 iunie, pe teritoriul R. Moldova vor avea loc o serie de activități de promovare a testării la HIV și de reducerea stigmatizării și discriminării față de persoanele care trăiesc cu HIV.

Activitățile sunt organizate de Spitalul de Dermatologie și Maladii Comunicabile, UNAIDS Moldova și Asociația „Inițiativa Pozitivă”, cu participarea mai multor parteneri la nivel național.

Campania națională include organizarea testării HIV în locuri publice prin intermediul unor puncte mobile de testare; informarea populației generale prin intermediul rețelelor de socializare, spoturi TV și radio, reclame pe ecran LED în capitală.

De asemenea, vor fi organizate flash mob „Test Drive” prin care vor fi promovate testările HIV; organizate activități de informare și evenimentelor sportive în rândul tinerilor.

În anul 2022 au fost raportate 929 de cazuri noi de infectare cu HIV, față de 797 de cazuri noi în 2021. Potrivit datelor UNAIDS, numărul estimat al persoanelor care trăiesc cu HIV în Moldova este de 16.041, dintre care 10.484 sunt înregistrate oficial.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.