Clădirea instituției parlamentare este prezentată într-o expoziție de lucrări de pictură și grafică ale studenților arhitecți cu genericul „Parlamentul, în viziunea tinerilor”.

Expoziția reflectă, într-o manieră originală, arhitectura edificiului instituției parlamentare, valoarea arhitecturală și culturală a clădirii fiind redată de tineri într-o simbioză armonioasă între prezent și viitor, cu inspirații din trecut.

Expoziția reunește 20 de lucrări ale studenților de la Facultatea Urbanism și Arhitectură a Universității Tehnice a Moldovei.

Lucrările au fost realizate în cadrul orelor de practică de creație, fiind executate în diferite tehnici ale artei vizuale: acuarelă, vopsele de ulei, creion simplu, pastel, sanghină, cărbune, tehnică mixtă etc.

Studenții, ghidați de profesoara Mariana Hadji-Bandalac, au analizat, timp de șase săptămâni, diverse materiale informative și schițe ale edificiului Parlamentului,  care au constituit o sursă de inspirație pentru creațiile lor inedite și originale.

Expoziția, organizată cu ocazia Zilei Parlamentului, marcată anual pe data de 23 mai. Aceasta va fi deschisă până la sfârșitul lunii mai.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.