miercuri, noiembrie 22, 2023
  • Prima pagină
  • Trimite un articol
  • Despre noi
  • Contacte

Ziua Europei sărbătorită la Centrul ReCreativ din Căușeni

Acasă Regiuni Căușeni Ziua Europei sărbătorită la Centrul ReCreativ din Căușeni

Ziua Europei a fost sărbătorită într-un mod deosebit la Centrul educațional ReCreativ din Căușeni. Acest loc, care a devenit o casă pentru copiii refugiați din Ucraina și pentru cei din oraș, s-a transformat într-un spațiu intercultural în care copiii au învățat despre țările membre ale Uniunii Europene, tradițiile și obiceiurile acestora, limba vorbită și mâncărurile tradiționale.

Cu îndrumarea profesorilor, copiii au desenat drapelele celor 27 de state ale Uniunii Europene și și-au prezentat propriile creații în fața publicului. Atât copiii din Moldova, cât și cei din Ucraina, își doresc să viziteze țările europene și să vadă țările lor de origine devenind parte a marii familii europene.

La Centrul educațional ReCreativ din Căușeni, cei 50 de copii refugiați din Ucraina și din comunitatea locală își petrec timpul în mod plăcut. Începând din luna mai, ei participă la activități distractive cu tema Zilelor Europei, prin care descoperă multe lucruri despre Europa și se familiarizează cu tradițiile altor țări.

Copiii afirmă că se simt minunat în acest centru și vin aici în fiecare zi. Cadrele didactice din Republica Moldova și Ucraina planifică fiecare activitate în conformitate cu o curriculă internațională. Pentru activitățile dedicate Zilelor Europei, au fost selectate jocuri și concursuri specifice.

Profesorii subliniază importanța activităților interactive în educarea copiilor încă de la o vârstă fragedă. Centrul educațional ReCreativ din Căușeni a fost inaugurat în noiembrie 2022, în cadrul proiectului pilot „Încurajăm copiii prin cunoștințe și abilități sociale”, implementat de People in Need Moldova.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Toate

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru

Pentru a fi actualizat cu toate noutățile

- Advertisment -