Cele două havuzuri din Suarul Catedralei Mitropolitane, care nu mai funcționau de mult timp, au fost repornite de sărbătorile pascale, după ce au fost modernizate.

Fântânile au fost reabilitate în cadrul unui proiect în derulare privind modernizarea scuarului Catedralei, realizat de Primăria Chișinău.

Foto: Primăria Chișinău

În plus, potrivit Primăriei Chișinău, toate cele 14 havuzuri funcționale au fost verificate în ultima perioadă și supuse unor lucrări de profilaxie, astfel ca, în funcție de vremea de afară, să fie pornite în perioada sărbătorilor din aceste zile.

Verificări au avut loc și la havuzul din Grădina Publică „Ștefan cel Mare” și la fântânile din scuarul Teatrului Național de Operă și Balet „Maria Bieșu”.

Lucrări de profilaxie au fost făcute și la havuzul din preajma Gării, la cele din Complexul memorial „Feciorilor Patriei – Sfântă Amintire” din sectorul Rîșcani, la Scara Cascadelor din Parcul „Valea Morilor” și la fântâna de la intrare în Parcul „Valea Trandafirilor” dinspre bd. Decebal.

Municipalitatea a precizat că verificări au fost realizate și la havuzurile din parcurile „Șipca”, „La Izvor” și „Alunelul”, care au fost construite de la zero de Primăria Chișinău în ultimii trei ani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.