În ședința sa de azi, Guvernul a aprobat denunțarea Acordului privind crearea și susținerea activității Teleradiocompaniei „MIR”. Aceasta urmează a fi radiată ca entitate juridică în registrele Camerei Înregistrării de Stat.

Secretarul general al Guvernului, Artur Mija, a spus în ședință că acest fapt va contribui la economisirea resurselor financiare și va reafirma angajamentul R. Moldova în vederea asigurării securității informaționale.

Bașcanul Găgăuziei, Irina Vlah, membru al Guvernului, a declarat că încetarea colaborării cu „MIR” este „o mare greșeală”, iar decizia a fost luată „de dragul geopoliticii.”

În replică, premierul Dorin Recean a spus că Moldova nu mai trebuie să aloce bani. „MIR a explicat cetățenilor din CSI ce se întâmplă în Ucraina? Nu cred. De ce noi trebuie să plătim pentru aceasta?”, a mai spus Recean.

Posturile de televiziune comune pentru spațiul CSI – „Mir TV” și „Mir 24” nu dețin licență de emisie eliberată de Consiliul Audiovizualului și, respectiv, nu sunt furnizori de servicii media în R. Moldova.

În ultimii 22 de ani, Moldova a achitat din bugetul de stat Teleradiocompaniei ,,MIR” circa 40,3 mil. lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.