Acordul de Cooperare privind construcția unei noi Stații de Tratare a Apei în regiune și reabilitarea parțială a infrastructurii de alimentare cu apă a fost semnat, recent, reprezentanții Agenției Austriece pentru Dezvoltare (ADA), Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale (MIDR), Primăria Edineț, Consiliul Raional și ÎM „Apă Canal” din raionul Edineț.

Documentul stipulează și enumeră acțiuni de sprijin acordate autorităților publice locale în dezvoltarea și îmbunătățirea infrastructurii de alimentare cu apă, inclusiv a localităților învecinate, printre care și orașul Cupcini, operarea sistemului, întreținerea acestuia, dar și asigurarea sustenabilității financiare.

La fel, ADA și municipalitatea Cupcini au semnat Acordul de Cooperare privind construcția sistemului de alimentare cu apă a părții centrale a orașului, sistem ce va fi alimentat de către Stația de Tratare a Apei din Edineț.

În urma eforturilor consolidate, circa 26.000 de rezidenți din Edineț (inclusiv Cupcini) vor avea acces la apă potabilă calitativă în gospodăriile lor, inclusiv instituțiile publice locale și sectorul privat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.