UNHCR (Agenția ONU pentru Refugiați) și Universitatea de Stat din Moldova (USM) au semnat, recent, un Memorandum de înțelegere prin care ambele părți își consolidează angajamentul de a educa studenții cu privire la provocările legate de strămutarea forțată și regimul internațional de protecție a refugiaților.

Documentul a fost semnat de rectorul USM, Igor Șarov, și Francesca Bonelli, reprezentanta UNHCR în Moldova.

UNHCR va sprijini dezvoltarea și oferirea unui curs opțional, care va da posibilitate studenților să afle mai multe despre mandatul UNHCR. Agenția va oferi studenților oportunități de a-și extinde abilitățile și cunoștințele despre refugiați și acțiunea umanitară prin formare la locul de muncă și pe teren, în condițiile în care studenții îndeplinesc criteriile de eligibilitate ale UNHCR.

Această activitate se înscrie în angajamentul UNHCR de a sprijini Guvernul de la Chișinău în vederea consolidării capacităților sale de pregătire pentru situații de urgență și de protecție socială pentru a asigura aflarea sigură și legală a refugiaților în țară.

Din totalul de 800.096 de refugiați ucraineni care au intrat în R. Moldova, de la începutul războiului în Ucraina, 100.058 încă se mai află pe teritoriul țării. De la începutul fluxului de refugiați, UNHCR a oferit asistență și sprijin în valoare de peste 100 mil. USD, pe lângă contribuțiile altor actori umanitari și de dezvoltare, precum și sprijinul direct al donatorilor bilaterali pentru Guvern.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.