Laboratorul a fost deschis la Facultatea de Arte Plastice și Design din cadrul Universității Pedagogice de Stat „Ion Creangă” din Chișinău.

Acesta este echipat cu 23 de computere performante și 16 tablete pentru animație și game design, oferind astfel oportunități de practică și dezvoltare pentru cei 43 de studenți și studente care învață Game Design și Animație la această facultate.

Profesorii vor beneficia de două laptop-uri pentru instruire și mentorat în crearea jocurilor.

Laboratorul dispune de stații de modelare 3D, cu un design creativ și echipamente specifice domeniului, cum ar fi tablete cu display interactiv pentru desene grafice, schițe, retușări imagini și creare modele 3D.

Echipamentul de ultimă generație, în valoare de peste $70.000, a fost asigurat prin Proiectul Tehnologiile Viitorului, finanțat de USAID, Suedia și Marea Britanie.

Alte două laboratoare urmează a fi inaugurate la Universitatea de Stat din Moldova pentru specialitățile Game Design și Multimedia.

De anul trecut în unele instituții de învățământ superior se studiază Profesiile Viitorului – Animație, Multimedia, Game Design.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.