Președinta Maia Sandu a lansat o inițiativă de a convoca Adunarea națională a cetățenilor pe care a denumit-o „Moldova Europeană.”

„Adunarea națională Moldova Europeană va fi organizată la 21 mai, în Piața Marii Adunări Naționale. Să dăm răspuns celor care întreabă ce vor moldovenii. Un răspuns răspicat și clar. Să se audă vocea noastră, a celor mulți, vocea poporului nostru”, a spus șefa statului, aseară, în adresarea transmisă n direct la postul public de televiziune.

Maia Sandu a îndemnat către cetățeni – „oameni care lucrează pământul, profesori, studenți, organizații neguvernamentale, antreprenori, medici, oameni de cultură, angajați în sectorul privat, funcționari publici – împreună să sprijinim visul nostru comun.

„Să demonstrăm că noi vrem pace. Vrem ca Uniunea Europeană să fie la noi acasă”, a subliniat șefa statului.

Maia Sandu a mai spus că Moldova se află la „o importantă răscruce.”

„Acum e momentul să ne unim și să devenim împreună parte a familiei europene”, a mai spus președinta Maia Sandu.

Alte declarații importante din discursul Maiei Sandu:

 • (…) Este decisiv să ne ținem împreună pe aceeași cale și s-o spunem fără ocolișuri – Moldova va izbuti!
 • (…) Încă avem în țara noastră persoane care ne amenință cu războiul.
 • Timpul a demonstrat că am ales calea cea dreaptă, iar cei care visau să destabilizeze situația în Moldova au eșuat. Poporul nostru este înțelept și nu a călcat în capcana întinsă de cel viclean.
 • (…) Banii murdari, care finanțează încercările de destabilizare, continuă să curgă. Sunt persoane fără minte în Moldova care se uită la ce se întâmplă în Ucraina și se bucură de crimele de acolo.
 • O grupare de hoți, plătită cu bani murdari, și-a pus în plan să blocheze calea noastră europeană, drumul nostru spre pace și bunăstare. Aceleași personaje au ținut Moldova blocată în sărăcie și corupție, iar acum o atacă otrăvind sufletele oamenilor noștri, prin ceartă și dezbinare.
 • Europa e cu ochii pe noi. Întreaga lume e cu ochii pe noi.
 • Vă îndemn să arătăm că unicul stăpân al acestui pământ este poporul Republicii Moldova. Eu vă îndemn să le explicăm, celor care mai au dubii, că deciziile privind viitorul R. Moldova se iau în R. Moldova.
 • Eu cred că a venit timpul ca cei care sunt cu ochii pe noi, și din est și din vest, să vadă că, în clipele hotărâtoare pentru destinul nostru, suntem uniți și curajoși.
 • Chiar dacă avem anumite supărări, chiar dacă uneori avem păreri diferite, acum nu e momentul de ceartă și dezbinare. Acum e momentul să ne unim și să devenim împreună parte a familiei europene.
 • (…) Deciziile mari se iau de oameni în Piața Marii Adunări Naționale.
 • Suntem la o mare răscruce. Ce facem acum va influența viețile noastre, ale copiilor noștri și ale copiilor copiilor noștri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.