Un proiect de lege prin care  se introduc două genuri de activitate noi de îngrijire alternativă a copilului – servicii de îngrijire individualizată și servicii de îngrijire de tip familial – a fost adoptat de Parlament.

Potrivit Legislativului, activitatea va putea fi realizată în baza patentei de întreprinzător, astfel că legile privind patenta de întreprinzător a fost ajustat la cerințele Legii cu privire la serviciile alternative de îngrijire a copilului.

Modificările reglementează activitatea de îngrijitor/îngrijitoare calificat/ă a copiilor cu vârsta de până la trei ani. Ținând cont de siguranța copiilor, se propun cerințe adiționale specifice eliberării și suspendării sau retragerii patentei pentru genurile respective de activitate.

Aplicarea noii legi, potrivit autorilor, va permite evitarea achitării muncii în plic la remunerarea persoanelor care prestează servicii alternative de îngrijire a copiilor. Noul cadru va oferi oportunități de asigurare medicală și socială a îngrijitorilor, prin impunerea unui regim fiscal simplu, accesibil și atractiv.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.