Compania publică „Teleradio-Moldova” oferă telespectatorilor posibilitatea să voteze gratuit, în regim online, concurentul care va reprezenta Moldova la Eurovision Song Contest 2023.

Finala Națională Eurovision Moldova 2023 va avea loc astăzi, 4 martie, începând cu ora 19:00, și va fi transmisă live pe TV Moldova 1, site-urile www.eurovision.md și www.moldova1.md, pagina de Facebook Eurovision Moldova și pagina oficială de Youtube Teleradio Moldova. Finala Națională Eurovision 2023 va fi retransmisă în zece țări, pentru un public de peste 10 milioane de europeni.

Punctajul va fi acordat concurenților în proporție de 50 la 50 de către juriu și publicul. Sistemul de vot online este implementat și este o noutate absolută în cadrul Preselecției Naționale. Acesta are drept scop facilitarea unei participări largi a publicului în desemnarea câștigătorului etapei naționale Eurovision și sporirea transparenței întregului proces. În acest sens, numărul voturilor exprimate de telespectatori va fi afișat, în timp real, pe ecran. Implementarea acestui sistem de vot accesibil, sigur și inovativ, este parte a Strategiei de Digitalizare a Radiodifuzorului Public, anunță TRM.

Pentru a putea vota, telespectatorii vor parcurge trei pași. Vor accesa linkul sau vor scana codul QR afișat pe ecran și se vor înregistra cu numărul de telefon mobil pe platforma de votare. Pe platformă se pot înregistra și persoanele aflate în străinătate, dacă dețin un număr de telefon mobil înregistrat la operatorii din R. Moldova.

Telespectatorii vor primi un cod de confirmare prin SMS, la numărul de telefon înregistrat. După introducerea codului de confirmare pe platformă, telespectatorii vor putea alege piesa preferată din lista celor zece concurenți ai Finalei Naționale. De pe același număr de telefon se poate vota numai o dată, un singur concurent.

Odată cu implementarea votului online, telespectatorii vor avea la dispoziție mai mult timp pentru a-și exprima opțiunea, fiind acordate, în acest scop, 35 de minute. Punctajul va fi acordat concurenților în proporție de 50% de către juriu și în proporție de 50% de către public. Membrii juriului vor vota prin intermediul buletinelor de vot care vor cuprinde titlurile pieselor și numele participanților. Aceștia vor acorda concurenților între 1 și 12 puncte.

Va fi desemnată câștigătoare piesa care va acumula cel mai mare punctaj.

Diseară pe scena de la Chișinău a Finalei Naționale a Eurovision vor evolua câștigătorii etapei naționale din România, Letonia și Polonia. Este vorba de  Theodor Andrei (România), Sudden Lights (Letonia) și Blanka (Polonia)

În acest an, Eurovision Song Contest va avea loc la Liverpool.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.