Recent, a avut loc inaugurarea unui sistem de iluminat public stradal modern, implementat de primăria comunei Sîngereii Noi în cadrul Programului Comunitatea Mea. Proiectul a fost implementat cu suportul      Agenției SUA pentru Dezvoltare Internațională (USAID).

Valoarea totală a proiectului este de peste 87 mii de dolari, dintre care contribuția USAID reprezintă 44.579 de dolari, iar contribuția locală – 42.760 de dolari.

Prin implementarea acestui proiect, primăria comunei Sîngereii Noi a reușit să extindă sistemul de iluminat public pe mai multe străzi din localitate cu circa 13 kilometri.

De acest sistem de iluminat se vor bucura peste 5.000 de oameni din localitate.

Foto: Comunitatea Mea

Au fost montate 370 de corpuri de iluminat LED, eficiente din punct de vedere energetic. Au fost instalate echipamente auxiliare și panouri de evidență și distribuție a energiei electrice.

Comunitatea Mea este un program de opt ani, finanțat de USAID și implementat de IREX. Din 2018, programul a oferit sprijin pentru 92 de comunități și 1,3 milioane de cetățeni.

Valoarea totală a investițiilor USAID prin programul Comunitatea Mea, în cei opt ani de activitate, se ridică la peste 35 de milioane de dolari.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.