În comuna Taxobeni, raionul Fălești, cu suportul Uniunii Europene, s-a desfășurat o nouă ședință a focus-grupului, creat în cadrul proiectului „Împreună pentru buna guvernare și bugetare participativă”.

La 28 februarie, în sala de ședințe a Primăriei comunei Taxobeni, Victor Cimpoieș, liderul Asociației „Cutezătorul” din Fălești, a desfășurat a doua ședință a focus-grupului, după cea din comuna Albinețul Vechi. La eveniment au participat 11 persoane, locuitori ai comunei Taxobeni și reprezentanți ai administrației locale, printre care și primarul Lilia Dubasari.

În cadrul evenimentului au fost colectate viziuni și informații despre bugetarea participativă a unui grup de cetățeni. Ulterior, vor fi elaborate rapoarte cu rezultatele acestor focus-grupuri. Acestea vor fi transmise autorităților publice locale și publicate pe paginile web ale Asociației și primăriilor partenere.

Evenimentul a fost organizat în cadrul proiectului „Împreună pentru buna guvernare și bugetare participativă”, implementat de Asociația „Cutezătorul” în parteneriat cu Consiliul raional, primăriile or. Falesti, comunelor Albinețul Vechi și Taxobeni.

Proiectul este implementat în cadrul programului „EU4 Accountability – Societatea civilă împuternicită pentru o mai mare responsabilitate socială în Moldova este finanțat de UE și implementat de un consorțiu format din trei organizații: Parteneriatul European pentru Democrație (EPD), ALDA – Asociația Europeană pentru Democrație Locală și organizația cehă People in Need.

Sergiu Onofrei,
corespondent comunitar în comuna Taxobeni, Fălești

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.