Președinta Maia Sandu a semnat decretul prin care Veronica Bradăuțanu este numită consilieră prezidențială în domeniul justiției.

Președinția informează că Veronica Bradăuțanu a fost în perioada 2022-2023 consilieră a Ministrului Justiției, totodată activând pentru o perioadă în calitate de Președintă a Colegiului Disciplinar al Executorilor Judecătorești și membră a Colegiului de Autorizare și Disciplină a Administratorilor Autorizați.

Din 2005 și până 2010 a activat în calitate de juristă la Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD), oficiul din Londra, unde a revenit în 2017-2021 în funcția de juristă principală.

Între anii 2010-2017 a activat ca expertă în reforme în drept comercial și civil și a oferit expertiză pentru Uniunea Europeană, Banca Mondială și Corporația Financiară Internațională (IFC).

Veronica Bradăuțanu are licență în drept, pe care a dobândit-o la absolvirea Universității de Stat din Moldova și un master în drept, de la Universitatea din Connecticut, SUA. A profesat avocatura în statul New York.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.