Proiectul Securitatea Energetică a Republicii Moldova (MESA), implementat de USAID, în parteneriat cu Agenția pentru Eficiență Energetică și Centrul de Formare Continuă al Universității Tehnice a Moldovei, a organizat cursul de formare continuă pentru elaborarea auditului energetic în clădiri. La acțiunea de instruire au participat 16 auditori energetici, înscriși în registrul electronic național.

Fondul de clădiri din țară este cel mai mare consumator de energie, iar Moldova are nevoie de experți bine pregătiți în acest domeniu pentru a propune consumatorilor casnici, cât și mediului de afaceri, soluții eficiente de raționalizare a consumului de energie.

Cursul, cu durata de zece zile, a inclus atât sesiuni de formare teoretică, în linie cu cerințele și standardele europene, dar și activități practice, cu vizite în teritoriu și asistență din partea formatorilor pentru a efectua calcule tehnice și financiare în vederea efectuării unui audit energetic eficient.

Pentru anii viitori, MESA are planificate fonduri pentru elaborarea proiectelor în domeniul eficienței energetice, iar, în acest sens, avem nevoie de experți bine pregătiți pe piață, spune Armen Arzumanyan, director MESA.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.