O expoziție tematică de cărți și monografii semnate de foști și actuali deputați și funcționari ai instituției parlamentare este organizată în contextul Zilei naționale a lecturii, care va fi marcată la 14 februarie.

Expoziția numără circa 80 de volume selectate din fondurile Bibliotecii și Muzeului Parlamentului, precum și din colecțiile personale ale deputaților și funcționarilor.

Expoziția va fi deschisă până la sfârșitul lunii februarie.

Printre lucrările expuse se regăsesc opere literare în proză și versuri scrise de foștii parlamentari, cunoscuții scriitori Vladimir Beșleagă, Ion Hadârcă, Nicolae Dabija, Lidia Istrati, Andrei Strâmbeanu.

Printre exemplarele expuse se regăsesc memoriile foștilor președinți ai Parlamentului, Dumitru Moțpan și Eugenia Ostapciuc, dar și ale primului președinte moldovean, Mircea Snegur.

Expoziția mai cuprinde și o serie de monografii semnate de foștii deputați Ion Țurcanu, Anatol Țăranu, Vasile Nedelciuc, Fiodor Angheli, Tudor Țopa, precum și lucrări scrise de foștii vicepreședinți ai Parlamentului, Nicolae Andronic, Iurie Roșca și Vadim Mișin, foștii deputați Alexandru Arseni, Victor Popa, Victor Pușcaș, Oleg Serebrian, Igor Munteanu și Veaceslav Untilă.

Colecția Bibliotecii Parlamentului are circa 6000 de exemplare de carte, între acestea lucrări de specialitate, dar și literatură artistică scrise de deputați și funcționari din cadrul Secretariatului Parlamentului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.