Dacă moldovenii ar fi chemați la urne într-un referendum pentru a alege direcția în care să se miște țara, 53,5% ar opta pentru Uniunea Europeană și numai 23,8% pentru Uniunea Economică Eurasiatică.

Aceste rezultate se conțin într-un sondaj realizat la comanda comunității WatchDog cu susținerea Uniunii Europene.

Iar dacă cetățenii R. Moldova ar fi chemați la un eventual referendum cu privire la aderarea la NATO, 26,9% au spus că ar susține, iar 55,5% s-ar pronunța împotrivă.

La un eventual referendum cu privire la Unirea R. Moldova cu Romania, 36,2% din respondenți au spus că ar susține această opțiune, iar 52,2% s-ar pronunța împotrivă.

Sondajul a fost efectuat de Centrul CBS-Research, în perioada 17-26 ianuarie, pe un eșantion stratificat de 1001 persoane. Marja maximă de eroare e de +/-3,1%.

1 COMENTARIU

  1. Pentru a avea date relevante si concrete cetatenii ar trebui sa fie informati CORECT pe ambele maluri ale Nistrului si Prutului. S[ poată participa si diaspora căreia de fiecare dată i se pun diferite condiii și bețe în roate. Deocamdată avea ceeea ce avem. Circa un milion de emigranții. Alt milion de debusolati la baștină. Alții sărăciți și furați și disperați. În 918 a fost altfel. A votat Sfatul Țării Unirea. Regele Fernand a acceptat. Dar în 1940 au votat tancurile, coloana V și cei ce poartă și azi drapele și haine rosii, terorozând lumea de fiecare dată populațiia cu lozinci militariste ,,NU VĂ JUCAȚI CU FOCUL,,. Avem majoritate parlamentară – să-și facă datoria. Dar pleacă în deplasări prin lume să raporteze ce au adus de acolo. Contracte. Investiții. Recent în rica a fost președintele bielarus Lukasenko si a informat poporul că a adus contracte de cca 200 mln $. Ce aduc ai noștri demnitari ?? Promisiuni ?? Cetățeanul vrea să șștie concret de azi rostul REÎNTREGIRII. Sau poate plecăm și cumpărăm cae peste Prut ?? Sau folosim tactica tătarilor din Crimeea… Dar știm cine ne-au luat casele, locurile de muncă după 1944.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.