Primăriile localităților Sireți și Roșcani din raionul Strășeni au semnat, la 26 ianuarie, contractul de cooperare intercomunitară ce prevede dezvoltarea serviciului de pompieri voluntari în cele două localități.

În rezultatul implementării proiectului, prin intermediul USAID Moldova și al Programului Comunitatea Mea, peste 7.500 de cetățeni din localitățile Sireți și Roșcani se vor bucura de siguranță antiincendiară mai mare.

În prezent, în caz de incendiu, Serviciul de Pompieri din Strășeni și cel din Chișinău au nevoie de aproximativ 40 de minute pentru a ajunge la Sireți, iar, în unele cazuri, nu pot veni din cauza suprasolicitării, mai ales primăvara/toamna când au loc numeroase incendii de vegetație.

Din 2019, în satul Sireți au fost înregistrate peste 40 de incendii, iar Serviciile de Pompieri de la Strășeni și Chișinău au putut interveni doar la trei dintre ele.

Proiectul, în valoare totală de 266.000 USD, prevede extinderea garajului pentru deservirea autospecialei de pompieri și păstrarea echipamentului de stingere a incendiilor. Va fi extinsă rețeaua de hidranți de incendiu – 11 hidranți în Sireți și 4 în Roșcani. La fel, va fi reconstruit acoperișul garajului existent în comunitatea Roșcani, ce va servi drept unitate de pompieri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.