Statul nipon a oferit un grant de aproape 65.000 USD, în cadrul Programului „Kusanone”, pentru modernizarea grădiniței nr.1 din satul Sireți, raionul Strășeni. La ceremonia de finalizare a proiectului a participat ambasadorul Yamada Yoichiro și reprezentanți ai administrației locale.

Pe banii Japoniei, Primăria satului Sireți a renovat acoperișul instituției preșcolare, sistemul de ventilare, a instalat o scară în caz de incendii; a pavat teritoriul și a cumpărat echipament pentru spălătorie – mașini de spălat și uscat rufe, fier de călcat. La fel, au fost cumpărate pătucuri pentru micuți, dulapuri și mese.

Proiectul a contribuit la crearea condițiilor optime pentru desfășurarea procesului educațional, asigurarea protecției sănătății și securității celor 130 de copii și 28 educatori și personal tehnic din grădiniță.

Programul de granturi pentru securitate umană „Kusanone” a fost lansat în Moldova în anul 2008. Până acum, Japonia a oferit finanțare nerambursabilă în valoarea de 6.8 milioane USD pentru 81 de proiecte în domeniile educației, sănătății și utilităților publice.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.