Uniunea Europeană a donat două unități de transport pentru a eficientiza funcționarea Băncii de Alimente. Este vorba despre două autoturisme specializate dotate cu sisteme frigorifice ce vor face posibilă distribuția în condiții de siguranță a alimentelor ușor perisabile colectate de Bancă pentru serviciile sociale din întreaga țară.

Acest sprijin este oferit de Uniunea Europeană prin intermediul proiectului „Parteneriate pentru servicii de cantină socială incluzive și durabile” ce urmărește dezvoltarea serviciilor de cantină socială din țară.

Banca de Alimente reprezintă un mecanism practicat la nivel internațional prin care surplusul de produse alimentare sigure pentru consum ce riscă să fie aruncate de către operatorii din lanțul agro-alimentar sunt donate către Bancă. Ulterior, aceste produse sunt distribuite către serviciile sociale care deservesc persoane din grupuri vulnerabile.

În prezent, Banca colaborează cu 30 de servicii sociale din țară, iar în următorii doi ani urmează a fi dublat numărul acestora și circa 5.000 de persoane aflate în dificultate vor avea parte de hrană datorită alimentelor recuperate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.