În localitatea Bocani din raionul Fălești au fost implementate, în ultima perioadă, mai multe proiecte comunitare, altele fiind în curs de derulare.

Astfel, au fost îmbunătățite condițiile din Casa de Cultură. Cu contribuția primăriei, programului Leader și Ministerului Agriculturii au fost obținute 80 mii lei, bani cu care a fost amenajată sala mare și cumpărate 115 scaune noi.

Prin intermediul proiectului „Îmbătrânire și sănătate”, implementat de CASMED, s-a construit un „traseu prietenos vârstei”, fiind montate bănci de-a lungul drumurilor sătești, în special a celor care duc spre instituții publice.

La grădiniță au fost făcute lucrări de amenajare și dotată cu mobilier și inventar.

Cu bani din Fondul Rutier s-au reparat 6 km de drum, iar transportul public circulă spre și dinspre sat, de trei ori pe zi.

80% dintre gospodării sunt conectate la sistemul de alimentare cu apă, iar acces la rețeaua de canalizare au doar edificiile de menire socială.

Unul dintre proiectele ambițioase, după cum a spus primarul Grigore Dreglea pentru Ziarul de Fălești, ține de construcția unui sistemele de canalizare. Administrația locală își propune să obțină fonduri în acest sens prin programul „Satul European”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.