În ciuda dificultăților ce țin de implementarea definitivă a proiectului de alimentare cu apă calitativă din râul Nistru, primii locuitori din orașul Sângerei vor beneficia în acest an de apă la robinet din râul Nistru.

Arcadie Covaliov, primarul orașului Sîngerei, a confirmat că deja în primăvară anului 2023 o primă mahala din Sângerei va fi conectată la conducta cu apă din Nistru.

E o soluție de moment care le va face viața mai bună mai multor gospodării din Sîngerei.

Amintim că deși au trecut mai bine de doi de la finalizarea proiectului  „Apeduct Bălți–Sîngerei” la apeductul magistral cu apă din râul Nistru nu se poate conecta sistemul de alimentare cu apă a orașului Sângerei.

Problemele de racordare a Sîngereiului la magistrala de apă au apărut, deoarece sistemul de aprovizionare a orașului este haotic, segmentat și uzat în mare parte, iar pe alocuri a fost făcut artizanal de către localnici.

Totuși, pentru remedierea definitivă a problemei sunt necesare investiții importante.

Proiectul „Apeductul Bălți–Sîngerei” a fost lansat în 2017 și finalizat în 2020, iar pentru construcția lui s-au cheltuit circa 40 mil. de lei, inclusiv 117 mii lei – contribuția Consiliului Raional Sângerei.

Iana Gorobeț,
corespondentă comunitară la Sângerei

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.