Deși au trecut doi ani de la finalizarea etapei a treia a proiectului  „Apeduct Bălți–Sîngerei, implementat de ADR Nord, la apeductul magistral cu apă din râul Nistru nu se poate conecta sistemul de alimentare cu apă a orașului Sângerei.

Și asta din mai multe cauze, potrivit responsabililor.

În primul rând este vorba de structura haotică a sistemului, apeductului nefiind unul integru, ci format din câteva mini-rețele. O parte din segmentele de apeductul orașului sunt uzate și nu ar rezista la presiune, iar o altă parte a acestuia este construit de localnici prin așa zisa muncă de „clacă” și nu corespunde standardelor.

Primarul de Sângerei, Arcadie Covaliov spune că problema apei în oraș nu poate fi rezolvată altfel decât cu investiții masive. Edilul spune că e nevoie de o echipă capabilă să atragă proiecte cu finanțare externă.

Proiectul „Apeduct Bălți–Sîngerei” a fost lansat în 2017 și finalizat în 2020. Acesta are ca obiectiv asigurarea cu acces la apă potabilă de calitate a 17 localități din raionul Sângerei, inclusiv orașul Sângerei. Valoarea totală a proiectului s-a ridicat la peste 39,5 mil. de lei, dintre care circa 117 mii de lei a reprezentat contribuția Consiliului Raional Sângerei.

Iana Gorobeț,
corespondentă comunitară la Sângerei

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.