Calitatea proastă a drumurilor din Bălți reprezintă o problemă rezolvarea căreia bate pasul pe loc ani la rând din cauza că se alocă surselor financiare insuficiente. În anul 2023, pentru renovarea drumurilor la Bălți vor fi alocate peste 35 de milioane de lei, în timp ce, potrivit estimărilor, pentru reabilitarea deplină a infrastructurii rutiere municipale sunt necesare investiții de circa 3 miliarde de lei.

Locuitorii orașului deplâng starea în care se află drumurile și curțile din localitate. De exemplu, unul din cartiere cu drumuri și curți proaste este cel numit Cartierul 9. În cartier sunt amplasate mai multe grădinițe, școli sportive și un liceu.

Deși aici a fost reparat bulevardul Mihai Eminescu, situația din curțile acestuia rămâne a fi una precară. Mai mulți locuitori se arată nemulțumiți de activitatea autorităților și fac diverse sesizări în care solicită să fie rezolvată problema drumurilor și a curților.

Locuitori din cartier spun că din cauza drumurilor proaste întâmpină dificultăți atunci când își duc copii la grădiniță.

Probleme similare se atestă și pe străzile Kiev, Ivan Franco, Bulgară, Feroviarilor, 31 August.

Șoferii susțin că din cauza gropilor sunt nevoiți să-și repare mașinile mai des.

,,Suntem nevoiți să reparăm mașinile din cauza pietrelor rămase după renovarea trotuarelor, nemaivorbind de murdăria de pe străzi. E imposibil să rămâi cu mașina curată”, spune un șofer.

„Pe timp de noapte, situația e și mai proastă. Nu vedem gropile și suntem nevoiți sa conducem atent ca să rămânem cu amortizoarele și jantele întregi”, afirmă altul.

La rândul lor, autoritățile susțin din cauza fondurilor limitate, nu pot face față tuturor solicitărilor și că sursele alocate sunt suficiente doar pentru plombarea gropilor din asfalt.

„Noi avem 222 de kilometri de drumuri în oraș. Pentru a le repara capital avem nevoie de 3 miliarde de lei. Iată de ce, atunci când primim doar 35 de milioane de lei, putem doar să plombăm străzile”, a declarat primarul de Bălți, Nicolai Grigorișin pentru postul public de televiziune.

Primarul mai spune că pentru necesitățile curente anuale ce țin de infrastructura rutieră ar fi nevoie de 100 de milioane de lei. Suma de 35 de milioane de lei care va fi alocată în 2023 e cu 800 de mii mai mică față de anul curent.

Darius Chetrari,
corespondent comunitar la Bălți

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.