Festivitatea Gala Olimpicilor 2022 a avut loc la Chișinău. În cadrul acesteia, 34 de elevi care au obținut rezultate remarcabile la olimpiadele și concursurile regionale și internaționale din acest an au primit Diplome de excelență și premii bănești.

Au fost premiați, de asemenea, cei 27 de profesori care au contribuit la pregătirea loturilor olimpice naționale delegate în cadrul olimpiadelor și concursurilor regionale și internaționale.

Valoarea totală a premiilor oferite elevilor și cadrelor didactice în acest an constituie 710.000 lei.

Lista elevilor premianți în cadrul Festivității Gala Olimpicilor 2022, este disponibilă aici.

În acest an, elevi din R. Moldova au participat la 15 olimpiade și concursuri regionale și internaționale care s-au desfășurat în Ungaria, Cipru, SUA, Slovenia, Bosnia și Herțegovina, Turcia, Norvegia, Elveția, China, Armenia, Indonezia, România, Slovenia, Regatul Țărilor de Jos, Ucraina, Columbia.

Loturile olimpice naționale la matematică, informatică, chimie, biologie, fizică, științe, știință și inginerie au reușit să obțină, în acest an, 51 de premii, dintre care 8 medalii de argint, 31 de medalii de bronz, 10 mențiuni de onoare, un loc III și un premiu special.

Gala Olimpicilor este o festivitate organizată anual de către Ministerul Educației și Cercetării și Agenția Națională pentru Curriculum și Evaluare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.