Fragment din gardul uzinei Răut din Bălți

La Cahul a apărut, recent, cea mai mare pictură murală din regiune, cu o suprafață de 1000 de metri pătrați. Asta a devenit posibil grație unui proiect în valoare de peste 680 de mii de lei, inclusiv cu sprijinul reprezentanților diasporei cahulene din diferite țări.

Acesta este un exemplu bun de preluat și pentru mun. Bălți.

Toți locuitorii și oaspeții municipiului Bălți cunosc strada Decebal, una dintre arterele principale din zona centrală, unde este amplasat un gard masiv ce aparține Uzinei „Răut”.

Anterior, carosabilul și trotuarele din zona acestui gard au fost reparate, iar copacii din perimetrul gradului au fost defrișați. Alții în loc nu au mai fost plantați, iar zona a devenit și mai gri.

Gardul gri pictat ar putea deveni o atracție turistică

Trotuarele adiacente sunt destul de late, ca să facă față unui flux mare de pietoni. Iată de ce aceasta zonă poate deveni un adevărat pol turistic și de agrement pentru tineret, familii cu copii și, desigur, vârstnici.

O pictură murală realizată pe acest gard poate deveni și un brand al Bălțiului.

Zona ar putea deveni un punct de atracție turistică, un loc pentru a realiza fotografii, pentru plimbări și pentru relaxare. Acest gard, deloc atractiv acum, ar putea provoca în fiecare dimineață emoții pozitive bălțenilor care pleacă la muncă, școală, universitate cu troleibuze, autocare sau mașini. Asta dacă aici ar apărea o pictură murală ca la Cahul.

Costul estimativ al proiectului s-ar ridica la circa 700.000 de lei.

Arina Spătaru, Bălți
Inițiativa a fost lansată pe platforma Alerte.md/Bălți

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.