Un sistem fotovoltaic a fost inaugurat în satul Drăsliceni, raionul Criuleni, pe teritoriul unei companii ce recoltează și exportă anual în țările Uniunii Europene circa 4.000 de tone de fructe.

Sistemul fotovoltaic nou instalat va alimenta cu energie alternativă linia de sortare și ambalare a companiei Fani SRL, care, de mai bine de 7 ani, exportă prune, struguri și caise în țări precum Germania, Austria, România, Letonia și Lituania.

Costul total al proiectului de instalare a panourilor solare de capacitatea 22 KW la Fani SRL a fost de 291.789 de lei. Circa 122 de mii de lei au fost oferite de Proiectul „Tehnologiile Viitorului”.

Anul trecut, compania Fani SRL a instalat panouri solare de o capacitate de 40 kWp. Beneficiile trecerii la energia solară au determinat antreprenorul să își extindă volumul de energie regenerabilă și sporească astfel independența energetică. Noul set de  panouri solare, recent instalat, cu puterea de 22 kWp vor produce pe durata unui an 26.225,78 kWh.

Proiectul a fost realizat în cadrul programului „Susţinem tranziţia către economia verde”, lansat anterior de Agenția pentru Dezvoltarea și Modernizarea Agriculturii (ADMA) în parteneriat cu Proiectul „Tehnologiile Viitorului”, finanţat de USAID şi Suedia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.