Circa 50 de tineri jurnaliști comunitari din 18 localități rurale din raioanele Ungheni, Călărași, Fălești, Căușeni, Ștefan Vodă, Anenii Noi și Cimișlia au participat la evenimentul de încheiere și totalizare a proiectului „Scriem cu responsabilitate, acționăm pentru comunitate”, eveniment denumit generic Gala Tânărului Jurnalist Comunitar.

Evenimentul a avut loc, recent, fiind găzduit de Biblioteca Municipală „B.P. Hașdeu” din Chișinău. Gala este organizată pentru al doilea an consecutiv de Asociația Baștina Frăsînești, în parteneriat cu Asociația pentru Dezvoltare Durabilă Integrată.

Grupurile de Inițiativă și-au primit diplomele bine meritate, dar și au împărtășit din experiența lor de a se implica în identificarea, documentarea și raportarea problemelor comunitare prin scrierea de articole, urmare a sesiunilor de instruire susținute de trainerii regionali Aliona Manciu (regiunea Ungheni) și Natalia Popușoi (regiunea Căușeni). În rezultatul instruirilor, a fost elaborată platforma online, care conține peste 20 de articole scrise de către tinerii jurnaliști comunitari. Acestea au fost publicate pe portalul jurnalist.md.

La Gala Tânărului Jurnalist Comunitar au fost înmânate premiile participanților la concursul lansat în cadrul proiectului și anume „Articole scrise despre încadrarea și adaptarea refugiaților ucraineni în localitățile din Moldova!”: Elena Cebotari – voluntar BPR „Ion Ungureanu” Căușeni; Sergiu Onofrei – corespondent comunitar din Taxobeni, Fălești; Iana Pînzaru – voluntar BPR „Ion Ungureanu” Căușeni; Gabriela Gangan – corespondent comunitar din Tănătari, Căușeni; Tatiana Zaițev – bibliotecar principal, BP Zagarancea, Ungheni.

După eveniment, tinerii au mers într-o vizită de studiu și documentare la Tekwill.

Gala Tânărului Jurnalist Comunitar, ediția a doua, a făcut parte din cadrul proiectului „Scriem cu responsabilitate, acționăm pentru comunitate”. Proiectul este implementat de Asociația Baștina Frăsînești, în parteneriat cu Asociația pentru Dezvoltare Durabilă Integrată, în cadrul Programului de Granturi 2022 pentru organizațiile de tineret al Ministerul Educației și Cercetării.

Despre prima ediție a Galei Tânărului Jurnalist Comunitar citiți aici.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.