miercuri, mai 22, 2024
  • Prima pagină
  • Istorii de succes
  • Trimite un articol
  • Despre noi
  • Contacte

FOTO. Secvențe de la prima Gală a tinerilor jurnaliști comunitari

Acasă Articole Asociere şi întruniri FOTO. Secvențe de la prima Gală a tinerilor jurnaliști comunitari

Gala tânărului jurnalist comunitar a avut loc, sâmbătă, în premieră, la Chișinău. Acest eveniment, care a fost găzduit de Biblioteca Municipală B.P. Hașdeu, a celebrat succesele proiectului „Scriem cu responsabilitate, acționăm pentru comunitate”.

Pentru competențele acumulate, efort la identificarea, documentarea și mediatizarea problemelor comunitare în presă, beneficiarilor proiectului le-au fost înmânate diplome și materiale promoționale.

În cadrul Galei a fost lansat ghidul practic „Jurnalistul comunitar” – suportul de curs care a fost utilizat la livrarea sesiunilor de instruire de către trainerii regionali.

A fost prezentată broșura cu toate știrile și materialele elaborate de către corespondenții comunitari, care au fost publicate pe durata proiectului de către partenerii informaționali www.jurnalist.md și www.expresul.md.

După partea festivă a Galei tânărului jurnalist comunitar, tinerii au făcut un tur media în studiourile General Media Production. Ei s-au familiarizat cu munca jurnaliștilor de televiziune.

În cadrul proiectului „Scriem cu responsabilitate, acționăm pentru comunitate”, au fost organizate instruiri și activități practice de jurnalism comunitar pentru peste 200 de tineri din 16 localități rurale din raioanele Călărași, Ungheni, Ștefan Vodă și Căușeni – beneficiari ai proiectului. Mai mult, în afară de faptul că echipele de jurnaliști comunitari au sesizat în presă problemele din comunități concrete, tineri s-au mobilizat, în mai multe cazuri, în procesul de soluționare a acestora.

La Gala tânărului jurnalist comunitar au participat în jur de o sută de persoane, o parte dintre care cu prezență fizică – tineri corespondenți comunitari și parteneri de proiect, și o parte cu prezență online.

Proiectul „Scriem cu responsabilitate, acționăm pentru comunitate” a fost implementat de Asociația Baștina Frăsînești, în parteneriat cu Asociația pentru Dezvoltare Durabilă Integrată, în cadrul Programului de Granturi 2021 al Ministerului Educației și Cercetării.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Toate

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru

Pentru a fi actualizat cu toate noutățile

- Advertisment -