Statele membre Eurocontrol au aprobat soluții de creștere a siguranței serviciilor de navigație aeriene pentru Moldova și Ucraina. Astfel, Moldova va primi până la 3 milioane de euro prin Fondul de solidaritate voluntară instituit la ședința semestrială a Consiliului Provizoriu și a Comisiei Permanente din cadrul Organizației europene pentru siguranța navigației aeriene (EUROCONTROL).

Fondul de solidaritate prevede susținerea financiară nerambursabilă pentru domeniul de management al traficului aerian din Ucraina și Moldova, din care pentru țara noastră cu o valoare maximă de 3 milioane de euro.

Potrivit MIDR, Fondul va fi utilizat pentru a acoperi costurile de personal și de formare, precum și orice alte cheltuieli necesare pentru a asigura pregătirea operațională și continuitatea proceselor în cadrul furnizorului de servicii de navigație aeriană.

Fondată în anul 1960, EUROCONTROL este o organizație civil-militară, formată din 41 state membre, angajată în construcția unui Cer Unic European și în managementul traficului aerian.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.