Cele mai bune cinci start-upuri din cadrul proiectului Clean Technology Innovation Programme for SMEs Start-ups in the Republic of Moldova au fost premiate la Gala Moldova Eco Energetică, organizată de Agenția pentru Eficiență Energetică, ediția 2022.

Competiția Moldova Eco Energetiсă și-a propus să susțină cele mai importante inițiative în producerea, transmiterea, distribuţia şi consumul eficient de energie, în implementarea, dezvoltarea şi promovarea tehnologiilor moderne, precum și a inovaţiilor în domeniul vizat.

Câștigătorii din acest an sunt:

  • Eficiența energetică: Zahar Dolomanji, proiectul „EVECO Construction”. (Tehnologia caselor din panouri de lemn, umplute cu stuf, tencuială din lut și paie și are ca scop construcția caselor ecologice).
  • Energia regenerabilă: Vladimir Varvarici, proiectul „Eficiență energetică prin amplasarea panourilor fotovoltaice pe rezervorul de reținere a apei”. (Crearea sistemului centralizat de irigare a apei).
  • Eficiența apei: Natalia Dorofeev, proectul „Spălătorie Auto Eco”. (Tehnologii/ solutii pentru un management eficient al apei în scopul de a produce energie regenerabilă).
  • Clădiri verzi: Vladimir Maxim, proiectul ,,Clădiri verzi – viitorul dezvoltării procesului de producție folosind diverse resurse regenerabile”. (Construcția de clădiri ecologice folosind diverse materiale reciclabile cu impact asupra emisiilor de carbon și schimbărilor climatice).
  • Transport verde: Sever Bolokan, proiectul „Spam Carsharing”. (Reducerea consumului de benzină, a emisiilor de gaze de eșapament și susținerea șoferilor care doresc să utilizeze serviciul de carsharing).

Gala Moldova Eco Energetică a fost organizată de Agenția pentru Eficiență Energetică.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.