Toate informațiile despre rețeaua formată din cele 40 de Centre Comunitare de Sănătate Mintală (CCSM) pot fi accesate de acum încolo pe site-ul sanatate-mintala.md, care a fost lansat la Chișinău

Platforma sanatate-mintala.md oferă posibilitatea de a identifica rapid cel mai apropiat CCSM, informațiile de contact, precum și lista serviciilor oferite de acestea.

Totodată, cei care consideră că prezintă anumite simptome ale unor tulburări de sănătate mintală pot face teste online, gratuite, anonime și validate clinic.

Pe sanatate-mintala.md pot fi găsite noutăți din domeniul sănătății mintale, iar cei care vor să-și împărtășească experiența în mod anonim sau cere sfaturi, o pot face pe forumul platformei.

La cele 40 de CCSM mii de oameni din toată țara beneficiază de consultații gratuite, de consiliere psihologică și alte servicii care îi ajută să treacă mai ușor peste problemele psiho-emoționale pe care le întâmpină cu care se confruntă.

Platforma sanatate-mintala.md a fost lansată de Ministerul Sănătății în cadrul proiectului moldo-elvețian MENSANA – „Suport pentru reforma serviciilor de sănătate mintală în Moldova”.

Anul trecut, 217.477 de persoane au beneficiat de serviciile celor 40 de Centre Comunitare de Sănătate Mintală din Moldova. În prezent, la evidență sunt circa 80.000 de persoane cu diverse probleme de sănătate mintală. Cele mai frecvente sunt tulburările depresive, cele anxioase sau legate de factorii de stres, schizofrenia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.