Membrii Comitetului Comun de Monitorizare al Programului Operațional ENI România-Republica Moldova s-au reunit, la Chișinău, recent, pentru întâlnirea de bilanț anual al programului.

Un comunicat al Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației din România precizează că programul România-Republica Moldova finanțează 81 de proiecte, cu o valoare de 70,8 milioane euro fonduri nerambursabile.

Până în prezent, 43 de proiecte și-au finalizat perioada de implementare și se estimează că alte zece vor fi finalizate până la finalul anului.

Proiectele vizează atât investiții în infrastructură medicală, în infrastructura de educație și cea de transport, precum și în modernizarea punctelor de trecere a frontierei aflate la granița cu Republica Moldova.

Au fost achiziționate echipamente pentru școlile și spitalele din zona de graniță și au fost realizate instruiri comune pentru cadrele didactice și pentru personalul sanitar din aria programului. Investiții importante au fost făcute cu ajutorul acestor proiecte de cooperare în dotarea și pregătirea inspectoratelor județene pentru situații de urgență și a partenerilor din R. Moldova, în vederea unei mai bune reacții a populației în cazul unor situații de urgență.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.