56 de femei din raioanele Nisporeni, Călărași, Basarabeasca, Leova, Dubăsari, Găgăuzia și regiunea transnistreană au obținut granturi în valoare de până la 4.400 dolari fiecare pentru a iniția în gospodăriile lor activități economice reziliente la schimbările climatice.

Beneficiarele au fost selectate în cadrul rundei a doua a unui concurs public organizat de proiectul PNUD „Comunități rezistente la schimbări climatice prin abilitarea femeilor”, finanțat de Suedia.

Pe lângă granturi, femeile vor mai beneficia timp de un an de mentorat în afaceri și instruire pentru aplicarea practicilor agricole durabile și prietenoase mediului, folosirea energiei verzi și a tehnologiilor eficiente energetic etc. Ele vor putea lansa sau dezvolta cu succes afaceri în diverse domenii, precum ar fi apicultura, creșterea animalelor și păsărilor, managementul gunoiului de grajd, creșterea și prelucrarea plantelor medicinale, cultivarea legumelor în sere, dar și alte activități economice generatoare de venituri și reziliente la crizele climaterice și economice.

În primăvara acestui an, alte 64 de femei cu activitate economică în gospodăriile lor au beneficiat de granturi din partea Suediei în cadrul proiectului PNUD „Comunități rezistente la schimbări climatice prin abilitarea femeilor” și au demarat afaceri în diverse domenii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.