16 proiecte de dezvoltare a societății civile de pe ambele maluri ale râului Nistru de care vor beneficia peste 30.000 de persoane vor fi susținute în cadrul programului „Măsuri de Promovare a Încrederii”, finanțat de Uniunea Europeană și implementat de PNUD. 

Valoarea totală a acestora e de peste 290 de mii de euro. Inițiativele au fost selectate prin concurs deschis, la care au fost prezentate 90 de propuneri.

„Cele 16 granturi mici pe care le acordăm vor avea un impact pozitiv asupra a aproximativ 30.000 de persoane de pe ambele maluri ale Nistrului, pentru desfășurarea activităților legate de educație, sport, sănătate, mediu și cultură. Drept exemplu, proiectele susținute includ campanii de comunicare pentru promovarea oportunităților de mobilitate internațională pentru tineri, inițiative comunitare pentru a acționa în probleme de mediu cum ar fi braconajul pe Nistru, activități de susținere a îmbătrânirii active, festivaluri și evenimente de promovare a patrimoniului cultural material și imaterial”, a spus ambasadorul UE în Moldova, Jānis Mažeiks la evenimentul de înmânare a certificatelor de grant.

În ultimii patru ani, UE și PNUD au sprijinit peste 80 de parteneriate dintre organizații ale societății civile pentru a implementa activități de îmbunătățire a colaborării trans-riverane.

Cele 16 proiecte abordează nevoi specifice și probleme locale prin colaborarea dintre cele două maluri ale Nistrului în domeniile – mediu, educație, sănătate, cultură, sport.

Programul „Măsuri de Promovare a Încrederii”, finanțat de UE și implementat de PNUD a fost lansat în 2009.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.