17 tineri din orașul Bălți, raioanele Sângerei, Fălești și Glodeni au participat astăzi la un atelier de jurnalism comunitar, eveniment organizat de Agenția DECA-press, reprezentanții căreia au fost pe post de formatori.

Parteneri ai sesiunii de instruire sunt organizațiile Centrul de Tineret STUDEM și AO CIDP ANIMA din Bălți.

În cadrul atelierului, cei 17 tineri au avut parte de sesiuni teoretice și practice. O altă componentă a ținut de educația media și deontologia jurnalismului comunitar.

În cadrul componentei practice, tinerii au format patru echipe – o redacție în miniatură – și au îndeplinit misiunii redacționale: de la identificarea problemelor comunitare până la scrierea unui material cu elemente de jurnalism comunitar.

La atelier, tinerii au fost instruiți cum se colectează datele și sunt verificate informațiile, cum se scrie o „știre ca la carte” conform principiului „piramidei inversate”. De asemenea, participanții au fost instruiți cu să creeze un titlu potrivit și atractiv și cum se scrie o istorie comunitară de succes.

La sfârșitul instruirii, tinerii au fost îndemnați că participe la concursul de jurnalism comunitar „Reporter în localitatea ta”. Cinci autori ai celor mai reușire produse informaționale vor primi premii valoroase.

Între 24 și 25 octombrie, 40 de tineri din mun. Bălți și câteva raioane din vecinătate au fost instruiți de Agenția DECA-press în cadrul aceleași serii de sesiuni de instruire, inclusiv una pentru tineri vorbitori de limba rusă.

DECA press va organiza până la finele anului 2022 zece de sesiuni de instruire pentru tineri din Bălți și raioanele limitrofe. Aceștia își vor publica știrile și articolele pe site-ul jurnalist.md.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.