Proiectul „Șah și dame în aer liber” a presupus instalarea a două mese și patru scaune pentru șah și dame în incinta gimnaziului. Elevii își petrec timpul liber jucând șah sau dame, crescându-și astfel concentrația, memoria și gândirea.

Proiectul, în valoare de circa zece mii de lei, a fost finanțat de asociația părinților și de profesori.

Al doilea proiect „Obiceiuri și tradiții strămoșești” a fost implementat de grupul de inițiativă Ansamblul folcloric „Vatra străbună”. Scopul proiectului a fost creșterea gradului de implicare a tinerilor din gimnaziu în activități de promovare artei și cultivarea creației muzicale populare. Șase seturi de costume populare au fost cumpărate pentru ansamblul folcloric.

Proiectul, în valoare de circa 13.000 de lei, a fost finanțat de Fondul pentru Tineri și Asociației părinților și profesorilor.

Al treilea proiect „Ajută-mă să fiu ca tine” a fost destinat copiilor cu cerințe speciale. Suma câștigată din partea Fondului pentru Tineri Rîșcani a fost de 4.745 lei. Contribuția Asociației părinților și de profesori a fost de 1900 de lei. Cu acești bani a fost procurat echipament specializat pentru copiii cu dizabilități.

Proiectele au fost finanțate în cadrul Programului de granturi mici a Fondul pentru Tineri Râșcani, implementat de Asociația „Generația Viitorului” cu suportul Fundaţiei Est-Europene din resursele acordate de Suedia.

Svetlana Raifura, 
corespondentă comunitară în r. Rîșcani

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.