În Republica Moldova activează 93 de cantine de ajutor social  care prestează zilnic servicii de alimentare la circa 5000 de persoane cu dizabilități, persoane sărace, bătrâni singuratici, familii cu mulți copii, mame singure, potrivit unui studiu privind evaluarea situației serviciilor de cantină de ajutor social, prezentat la Chișinău de Keystone Moldova și partenerii săi.

Anul trecut de servicii de cantină socială au beneficiat peste 16.000 de persoane vulnerabile, mai bine de jumătate dintre care erau persoane în vârstă de peste 63 de ani.  2/3 din cantinele sociale sunt prestate  în mediul rural și 1/3 în mediul urban.

Studiul arată că mai bine de jumătate din cantinele sociale sunt prestate de către ONG-uri, iar fiecare a patra cantină socială – de către  autoritățile publice locale.

Deși mai bine de 2/3 din cantinele sociale activează în mediul rural, ponderea beneficiarilor din aceste servicii este destul de redusă comparativ cu cantinele din mediul urban din cauza resurselor financiare insuficiente și prestării serviciilor de la caz la caz, în funcție de buget.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.