Ala Caraman din or. Drochia a lucrat mai mult de 30 de ani pentru un angajator, acumulând experiență și un stagiu mare de muncă. După o situație imprevizibilă, femeia a avut nevoie de reabilitare pentru o perioadă îndelungată și, din cauza nevoilor speciale, care nu-i mai permiteau să muncească la serviciul precedent, a fost nevoită să-și înceteze activitatea.

Ambițioasă din fire, s-a adresat la Direcția pentru ocuparea forței de muncă Drochia, pentru a solicita consiliere și ajutor în găsirea unui loc de muncă potrivit situației. Ținând cont de necesitățile pieței muncii locale, specialiștii din cadrul subdiviziunii i-au propus să efectueze un curs de recalificare în domeniul contabilității.

După finalizarea cursului cu o durată de șase luni, Ala Caraman a revenit la subdiviziunea  teritorială pentru ocuparea forței de muncă, deja pentru a căuta un loc de lucru în calitate de contabil.

Astfel, Ala Caraman s-a angajat la compania SRL „Magistrala-Nord”, care a dat dovadă de receptivitate și a acceptat un specialist cu nevoi speciale.

„Fără suportul statului, nu aș fi avut posibilitatea să trec un curs de recalificare pe cont propriu și fără ajutorul specialistelor din subdiviziune nu mi-aș fi găsit un loc de muncă”, a menționat Ala Caraman.

Agenția pentru Ocuparea Forței de Muncă (ANOFM) oferă cursuri gratuite de calificare, recalificare, perfecționare și specializare tuturor persoanelor care sunt în căutarea unui loc de lucru.

Potrivit Ministerului Muncii și Protecției Sociale, recalificarea este aplicată în scopul obținerii unei meserii/profesii, ocupații noi, în cazul în care calificarea pe care o au șomerii nu este solicitată pe piața muncii sau atunci când starea de sănătate nu permite angajarea conform calificării dobândite anterior.

Persoanele șomere, încadrate într-o măsură de formare profesională implementată de ANOFM, beneficiază de: bursă lunară în cuantum de 1367,39 lei; acoperirea cheltuielilor pentru cazare în valoare maximă de 1823,18 lei și acoperirea cheltuielilor de transport – în valoare maximă 1823,18 lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.