Investiții totale în valoare de circa 4,6 de milioane de lei au fost făcute în renovarea și modernizarea Liceului Teoretic „Vasile Coroban” din orașul Glodeni. Lucrările au finalizat recent, iar cu această ocazie a fost organizat un eveniment de inaugurare.

„S-a realizat cu multă muncă și efort un vis – să a avem o instituție modernă, dotată și prietenoasă copilul. Finalizarea proiectului „Reforma învățământului în R. Moldova”, etapa a treia, a fost posibilă datorită suportului financiar al Consiliului Raional Glodeni, Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, Consiliului Județean Prahova, Guvernului”, spune Liliana Leucă, directoarea liceului.

Pentru renovarea instituției școlare de la Glodeni, Guvernul de la Chișinău a alocat un milion de lei; Consiliul Județean Bistrița Năsăud (România) – 2,5 milioane de lei și Consiliul Județean Prahova (România) – circa 446 de mii de lei. Contribuția Consiliului Raional Glodeni a alcătuit circa 621 mii de lei.

Lucrările de renovare a liceului au durat mai bine de 5 ani.

Liceul Teoretic „Vasile Coroban” are în jur de 600 de elevi. Actualul liceu a fost fondat în 1945, atunci fiind școală medie generală moldo-rusă. În 1995 au fost deschise primele clase liceale. În 2008, instituției școlare i-a fost conferit nume lui Vasile Coroban, un regretat istoric și critic literar, născut în satul Cemanca, raionul Glodeni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.