Peste 5000 de copii și adulți au acum acces la echipamente moderne de fitness în aer liber și zone de agrement, datorită renovării terenului de sport al școlii din Tîrnăuca, comunitate de pe malul stâng al Nistrului.

Acest lucru a fost posibil datorită parteneriatului dintre PNUD, Guvernul Elveției și a unei campanii de crowdfunding desfășurate în premieră în regiune – care a mobilizat atât localnicii, cât și băștinașii care locuiesc în afara comunității.

Zona sportivă recent renovată, inaugurată cu ocazia organizării unei competiții sportive, are terenuri de baschet și volei cu tribune, un teren de nisip pentru sărituri în lungime și o zonă de agrement cu bănci.

În cadrul proiectul PNUD „Migrație și dezvoltare locală”, Guvernul Elveției a oferit 45.000 USD pentru renovarea terenului de sport. Suma de 2.400 USD colectată de la băștinași va fi folosită pentru a achiziționa echipament sportiv suplimentar și pentru a asigura iluminatul și supravegherea video a terenului de sport.

Tîrnăuca este una dintre cele două comunități-partenere care pilotează modelul de implicare a migranților în dezvoltarea locală de pe malul stâng al Nistrului, în urma unei implementări cu succes a acestei abordări în 116 comunități de pe malul drept al Nistrului, ca parte a proiectului „Migrație și dezvoltare locală”. Procesul de pilotare este susținut de OSC „Agenția pentru Dezvoltare Regională” din Tiraspol.

A doua comunitate implicată în procesul de pilotare este Speia. Acolo, grupul de inițiativă va amenaja un parc local pentru comunitate.

Grupurile de inițiativă din ambele comunități au desfășurat campanii de comunicare și crowdfunding care au reușit nu doar să suplimenteze fondurile obținute, dar și să depășească obiectivele setate cu peste 50%.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here