Elevii din școlile și liceele din Moldova sunt invitați să participe la cea de-a 3-a ediție a competiției „Tekwill Junior Ambassadors”. În cadrul acesteia vor fi premiați cei mai talentați tineri în materie de design grafic, proiectare și dezvoltare web, proiectare și dezvoltare a aplicațiilor mobile, video storytelling, inteligența artificială, inteligența emoțională în comunicare, programarea algoritmilor în C/C++, antreprenoriat.

Inițial, competițiile vor avea loc la nivel regional – Nord, Centru, Sud. Ulterior, finaliștii vor participa la concursul național Tekwill Junior Ambassadors, care va avea loc în iunie 2023.

Tekwill Junior Ambassadors este competiția cu cea mai mare rată de participare a elevilor din Republica Moldova, aceasta devenind foarte populară în rândul tinerilor care studiază profesiile viitorului în cadrul programului „Tekwill în Fiecare Școală”.

La Tekwill Junior Ambassadors, participanții creează soluții tehnologice creative pentru problemele reale ale comunității sau produse pentru micile afaceri. De exemplu, în cadrul competiției, elevii dezvoltă site-uri web sau aplicații mobile, creează identități vizuale. Tinerii sunt ajutați de profesori, care au rolul de mentori.

Pentru a participa la Tekwill Junior Ambassadors, tinerii din toată țara sunt invitați să acceseze pagina tekwill.online și să completeze formularul dedicat fiecărei categorii în parte.

Peste 60 de echipe (250 de elevi și profesori) au participat la prima ediție a competiției iar mai mult de 600 de echipe (1.200 de elevi și 500 de profesori) și-au depus proiectele la cea de-a doua ediție a concursului.

Competiția Tekwill Junior Ambassadors este organizată în cadrul proiectului „Tekwill în Fiecare Școală”, în parteneriat cu Ministerul Educației și Cercetării, cu suportul partenerilor externi de dezvoltare: USAID Moldova, guvernul Suediei, EU4Moldova, PNUD Moldova.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.