Vizionarea filmelor în aer liber și sporirea gradului de cultură a tinerilor. Acesta a fost obiectivul proiectului „KinoPatria”, care a fost implementat în satul Nihoreni, raionul Rîșcani, de grupul de inițiativă „Helping Hand”.

Cu cei 16,5 mii de lei, banii câștigați într-un proiect al Fondului pentru Tineri Rîșcani, membrii grupului de inițiativă au făcut mobilier stradal din paleți, care a fost instalat în perimetrul „Cinematografului în aer liber” din preajma Casei de cultură a satului Nihoreni.

Liderul grupului de inițiativă „Helping Hand”, Eugeniu Nazarciuc, a spus: „Mulțumim Fondului pentru Tineri Rîșcani pentru posibilitatea de a ne manifesta și a face ceva bun pentru localitatea noastră. Am văzut bucurie în ochii tinerilor și credem că împreună vom face lumea mai bună. Cel mai dificil factor este atunci când oamenii nu au crezut în puterea și capacitățile noastre, dar am dovedit contrariul. Am muncit cu echipa cot la cot și am reușit!”

Proiectul „KinoPatria” a fost realizat de grupul de inițiativă „Helping Hand”, în cadrul Programului de granturi mici a Fondului pentru Tineri Rîșcani și implementat de Asociația „Generația Viitorului”, în parteneriat cu Direcția Învățământ Tineret și Sport Rîșcani. Suportul financiar a fost oferit de Fundaţia Est-Europeană din resursele acordate de Suedia.

Svetlana Raifura, 
corespondentă comunitară în r. Rîșcani

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.