Mai mulți tineri din satul Sturzeni, raionul Rîșcani, reuniți în grupul de inițiativă „Baștina”, și-au unit eforturile pentru a face o schimbare în localitate. Cu sprijinul Fondului pentru Tineri Râșcani și a Primăriei ei au transformat curtea școlii într-un spațiu de socializare pentru tinerii din Sturzeni.

Totul a pornit de la conștientizarea lipsei unui loc bine amenajat unde tinerii din sat ar putea să socializez, mai ales după perioada lungă în care au fost nevoiți să comunice mai mult la distanță, din cauza restricțiilor impuse de autorități, pe parcursul ultimilor doi ani.

Dorința de a comunica cu semenii într-o ambianță plăcută a fost un bun imbold pentru a da start proiectului.

În cadrul acțiunii, tinerii au plantat arbuști și pomi decorativi și au instalat bănci și mese.

Este de remarcat deschiderea autorităților locale față de inițiativa tinerilor, care au dat asigurări chiar de la prima ședință de constituire a grupului de inițiativă că tinerii pot miza pe sprijinul Primăriei.

„Este ceva inedit pentru noi și chiar o provocare. Deși ne-am confruntat cu mai multe impedimente, totuși am reușit, datorită sprijinului voluntarilor Fondului pentru Tineri Râșcani și reprezentanții asociației Generația Viitorului. Ne-am convins că împreună putem face lucruri frumoasă și să ne aducem aportul nostru la dezvoltarea satului”, spune Daniela Pumnea, mentorul grupului de inițiativă.

Proiectul „Grădina școlii – loc de socializare”, în valoare de 19.100 de lei a fost realizat prin intermediul Fondul pentru Tineri Râșcani, implementat de Asociația „Generația Viitorului” cu suportul Fundației Est-Europene din resursele acordate de Suedia. Partenerii proiectului au fost Primăria Sturzeni și Direcția Învățământ Tineret și Sport Râșcani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.