sâmbătă, mai 18, 2024
  • Prima pagină
  • Trimite un articol
  • Despre noi
  • Contacte

Copiii și profesorii din Ucraina vor învăța online programare

Acasă Regiuni Chișinău mun. Copiii și profesorii din Ucraina vor învăța online programare

Ca parte a unui grant pentru accelerarea transformării digitale în Republica Moldova, o platformă online pentru învățarea programării va fi extinsă cu sprijinul PNUD Moldova și va fi pusă la dispoziție copiilor și profesorilor din Ucraina. Bloombrain, compania prezentă în Moldova, România și Estonia, a primit un grant de 36.698 USD pentru a îmbunătăți portalul Bloomcoding.

Compania va elabora un curriculum de douăsprezece lecții, disponibil în ucraineană, pe care profesorii instruiți de Bloombrain îl pot reproduce sau adapta și, ulterior, preda copiilor ucraineni, utilizând platforma. Soluția este concepută în așa fel încât orice persoană va putea să învețe și să reproducă lecțiile cu ușurință, chiar dacă nu are cunoștințe tehnice.

Cursurile sunt destinate copiilor cu vârsta cuprinsă între nouă și șaisprezece ani. Ele vor fi disponibile în Moldova, România și Polonia, țări care găzduiesc cel mai mare număr de refugiați ucraineni până acum.

„De la bun început ne-am promis că în fiecare an vom face un proiect educațional major cu impact social. Având în vedere urgența crizei ucrainene, cât de personală este, am decis să ne concentrăm asupra acestui lucru. Estimăm că peste 1.000 de studenți și 150 de profesori vor beneficia de platformă”, afirmă Emil Chichioi, CEO Bloombrain.

„Vrem să schimbăm modul în care un student sau un profesor se gândește la o carieră în domeniul IT. Acest curs, pe lângă faptul că îi va ajuta pe beneficiari să dobândească abilități tehnologice, îi va face și să se simtă mai siguri pe forțele lor și să aibă încredere în viitorul lor”, spune Emil Chichioi.

Grantul a fost oferit de PNUD în cadrul programului „Accelerarea transformării digitale în sectorul public din Republica Moldova”.

PNUD Moldova 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Toate

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru

Pentru a fi actualizat cu toate noutățile

- Advertisment -