Alianța Asociațiilor de Băștinași s-a constituit, vineri, 16 septembrie, la Chișinău. Evenimentul de constituire a întrunit peste 80 de participanți: autorități publice locale și centrale, membri ai Asociațiilor de băștinași și parteneri de dezvoltare.

În cadrul evenimentului, au fost adoptate documente de constituire a Alianței, fiind alese organele de conducere și de secretariat.

Președintă responsabilă pe relații interne a fost aleasă Anastasia Rusu, directoare executivă a Asociației de băștinași din Cimișlia, iar Victoria Dunford, fondatoare a Asociației obștești MAD-Aid – președintă responsabilă pe relații cu diaspora.

Alianța Asociațiilor de Băștinași își propune să sporească cooperarea pentru dezvoltare locală dintre asociațiile de băștinași, autoritățile publice locale, diasporă și locuitorii comunităților.

Alianța vine să consolideze cele 160 de Asociații de băștinași înregistrate și grupuri de inițiativă care au fost create și dezvoltate începând cu 2015, cu sprijinul proiectului PNUD „Migrație și dezvoltare locală”, finanțat de Guvernul Elveției.

Cu sprijinul PNUD și al Elveției, Moldova a transformat emigrația într-o forță motrice pentru dezvoltarea locală. Prin intermediul rețelei de Asociații de Băștinași, membrii diasporei și localnicii au contribuit la aproximativ 200 de inițiative și proiecte locale în comunitățile lor, cu peste jumătate de milion de beneficiari.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.