Grantul în valoare de 15 milioane de euro oferit de UE și gestionat de Banca Europeană de Investiții (BEI) va sprijini Guvernul de la Chișinău să întreprindă măsuri cuprinzătoare de eficiență energetică în țară.

Banca Europeană de Investiții (BEI) și Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale de la Chișinău au semnat, marți, un acord de grant în sumă de 15 milioane de euro finanțat de Uniunea Europeană (UE) pentru susținerea Proiectului „Eficiența energetică în Republica Moldova”.

Proiectul va îmbunătăți performanța energetică în clădiri publice, inclusiv a spitalelor republicane, școlilor, grădinițelor și instituțiilor medico-sanitare.

Grantul completează împrumuturile în valoare de 60 milioane de euro acordate de BEI și BERD pentru îmbunătățirea performanței energetice în clădiri publice din Moldova.

Renovările clădirilor finanțate prin intermediul acestor investiții vor reduce consumul de energie, valoarea facturilor pentru serviciile comunale, vor diminua poluarea aerului și emisiile gazelor cu efect de seră.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.